Home » Актуални новини

Актуални новини

logo_pgsag

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО СТРОИТЕЛСТВО, АРХИТЕКТУРА И ГЕОДЕЗИЯ “ВАСИЛ ЛЕВСКИ” – БЛАГОЕВГРАД

гр. Благоевград 2700, ул. “Т. Александров” №56, тел.:073/88-53-10;
e-mail: info-100300@edu.mon.bg


Отборът на ПГСАГ „Васил Левски“ стана 3 ти в България на ученическите игри по хандбал 11-12 клас


ПОБЕДА НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ПГСАГ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“!

Победа над отбора от Пловдив с 26:51

Отиваме на финали в гр. Кубрат  от 30.04.23 г. до 03.05.23 г.


Днес, 21 март 2023 г., ПГСАГ „Васил Левски“ е домакин на Регионалния кръг на Националното състезание „Най-добър млад строител“.


Организатори на събитието са Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски“, Министерство на образованието и науката, РУО – Благоевград, Камара на строителите в България, Камара на инженерите по геодезия, областно представителство – Благоевград.


РЕГИОНАЛЕН КРЪГ НА НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ „НАЙ-ДОБЪР МЛАД СТРОИТЕЛ“

СЪСТЕЗАНИЕТО БЕШЕ ОТРАЗЕНО И В МЕДИИТЕ…


Бъдещите строители от региона се състезаваха в 5 отбора – ПГСА гр. Пазарджик, ПГТС „Арх. Йордан Миланов“ гр. Пернник, ПГАСГ „Арх. Камен Петков“ гр. Пловдив, СГСАГ „Христо Ботев“ гр. София и ПГСАГ „Васил Левски“ гр. Благоевград.

Състезателните дисциплини, в които отборите премериха сили, са:

– Мазилки, шпакловки и бояджийски работи;

– Облицовки и настилки ;

– Зидария;

– Сухо строителство;


20-21 март – Най-добър млад строител

ПГСАГ „Васил Левски“ е домакин на Регионалния кръг на Националното състезание „Най-добър млад строител“.

Място на провеждане на състезанието: Зала „Скаптопара“- 21.03.2023 г. от 9:00 часа.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!!!


Представяне на нова образователна платформа

На 23 октомври 2020 г., в една от компютърните зали на ПГСАГ, бе представена за първи път в България новата образователна платформа по международен проект „Coding4girls“ с участието на осем европейски страни. С любезното съдействие на ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград, един от участниците в проекта – гл.ас. д-р Бояна Гъркова, представи пред наши ученици възможностите за обучение по компютърно моделиране със Snap! чрез базираната на игри образователна платформа. Демонстрацията премина при голям интерес от страна на учители и ученици. В ПГСАГ ще се сформира клуб по компютърно моделиране за желаещите да се обучават.


Победители сме в състезанието по хандбал

И тази година активно участваме в инициативата „Ученически игри”. След достойното представяне на ПГСАГ в състезанията по футбол, волейбол, баскетбол и бадминтон дойде и победата. Първо място за хандбалистите ни и в двете възрастови групи – 8. – 10. клас и 11. – 12. клас. Браво, момчета!


Анна Цолова бе гост в ПГСАГ „Васил Левски”

Разбираме света по-добре, четейки!”, сподели Анна Цолова пред ученици и учители в ПГСАГ „Васил Левски” Професионалното училище посрещна дългогодишния журналист от националния телевизионен ефир, Анна Цолова. Тя разговаря с ученици и учители по актуални теми от деня – силното въздействие на мобилните устройства върху психиката на хората, респективно на учениците, и полезността от четенето на книги. Ани Цолова направи презентация за присъствието на мобилните телефони в ежедневието и проблемът, който генерира тяхната прекомерна употреба. Статистика посочва, че 66 % от населението на света е в емоционално състояние на зависимост от смартфоните, т.нар. номофобия. Ани Цолова изтъкна, че дори Марк Зукърбърг и Бил Гейтс си налагат хигиена на ползване на мобилни устройства, а създателят на Майкрософт е възпрепятствал децата си, за да ограничи употребата на технологичните „джаджи”. Ани Цолова сподели още, че е е отраснала в учителско семейство и от дете питае любов към книгата. „По време на горещите лета в Плевен нямаше какво друго да правя и четях много. Моят любим български автор класик е Димитър Димов и неговият роман „Осъдени души”. Моята библиотека е моят университет. Разбираме света по-добре, четейки! Мисля, че лошите хора са нечетящите хора. Още като тийнейджър знаех, че искам да се занимавам с журналистика и да помагам на хората по този начин, разкривайки несправедливости. Много бях вдъхновена и от филма „Орли на правосъдието” с Робърт Редфорд. Понастоящем Анна Цолова е лектор по публична реч, провеждайки обучения под надслов: „Говори, за да те видят”. На учениците препоръча автори от световната литературна сцена като Александър Беляев, Юнас Юнасон, Джордж Оруел, Харуки Мураками, Борис Виан.

Обучителен семинар по програма „Еразъм +“ в ПГСАГ „Васил Левски”

В ПГСАГ бе проведен обучителен семинар от представители на консорциум „Активно българско общество“ по програмата за образование, обучение и спорт на младежта Еразъм+. Ученици от X, XI и XII клас се запознаха с възможностите за участие в европейски проекти за чужбина. Това ще им даде възможност да придобият нови умения чрез включването им в дейности в сферата на културата, младежта, защитата на околната среда и много други.


По повод Трети март – Национален празник на РБългария, ученици от ПГСАГ „Васил Левски“ гостуваха на Регионален исторически музей – гр. Благоевград с културна програма. Вижте тук</а>


Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *